Když vaří chlap, aneb Bažant na pivu a na houbách...

Je pátek, pátek, pátek... Toď předzvěst volna a dobrého jídla svátek. Haha, rým. Tak si pojďme uvařit něco dobrého. Bažant je zdravá a dobrá věc. Zavedu Vás do mojí kuchyně a podělím se s Vámi o jeden můj neskutečně jednoduchý recept…

Toto je bažant. Z vašeho pohledu ten vlevo. Nebo možná jen obyčejný jestřáp. Nosný prvek.

Toto jsou bažanti. Jdou do boje. Afghá, jižní Lógar. Poznáte je podle hodinek a linie čelisti.

Toto je Jakub Bažant. ČT4-Sport. Kdo neskáče, není Čech.

Toto je bažant. Ne každý ho zná. Já ho objevil nedávno při pobytu v sanatoriu.

Toto je pivo z Kauflu. S jemně kouřovým buketem, za dobrou cenu. Pitralon už bohužel nevedou.

A poslední ingredience, houby. Já osobně preferuji ty červené a žluté, ale každý si může vybrat podle své chuti. Houbičky se pak krásně rozpečou a každý si nandá na talíř, kolik chce.

Všechny složky dám mýma rukama do mojí trouby a peču při mojí teplotě 180 stupňů dvě hodiny.

Není to sice recept žádné hoňo froňo ale chutná to eňo něňo!

 

Děkuji Mistru Vladimírovi za bezbřehou, neutuchající, nevyčerpatelnou, všeobjímající inspiraci.

Děkuji Mariánu Bérešovi za recept.

Děkuji kroupologii a kolegům za svoje životní naplnění. Konečně je má práce i mým koníkem.

Děkuji kolegyni děkance Straussové za houbičky.

Děkuji dinosaurům, že byli mými předky.

 

František Josef Smutný-Dobrotivý v.r.

 

Autor: | pátek 7.2.2014 8:22 | karma článku: 29,40 | přečteno: 1247x
  • Další články autora

Je suis KROUPA

14.1.2015 v 18:22 | Karma: 17,65

Zahradník a sousedka. A kocour

12.8.2014 v 8:22 | Karma: 15,95