František Smutný

Když vaří chlap, aneb Bažant na pivu a na houbách...

7. 02. 2014 8:22:22
Je pátek, pátek, pátek... Toď předzvěst volna a dobrého jídla svátek. Haha, rým. Tak si pojďme uvařit něco dobrého. Bažant je zdravá a dobrá věc. Zavedu Vás do mojí kuchyně a podělím se s Vámi o jeden můj neskutečně jednoduchý recept...

Toto je bažant. Z vašeho pohledu ten vlevo. Nebo možná jen obyčejný jestřáp. Nosný prvek.bazant11.jpg

Toto jsou bažanti. Jdou do boje. Afghá, jižní Lógar. Poznáte je podle hodinek a linie čelisti.bazanti13.jpg

Toto je Jakub Bažant. ČT4-Sport. Kdo neskáče, není Čech.bazant12.jpg

Toto je bažant. Ne každý ho zná. Já ho objevil nedávno při pobytu v sanatoriu.bazant14.jpg

Toto je pivo z Kauflu. S jemně kouřovým buketem, za dobrou cenu. Pitralon už bohužel nevedou.bazant_pivo.jpg

A poslední ingredience, houby. Já osobně preferuji ty červené a žluté, ale každý si může vybrat podle své chuti. Houbičky se pak krásně rozpečou a každý si nandá na talíř, kolik chce.1houbicky.jpg

Všechny složky dám mýma rukama do mojí trouby a peču při mojí teplotě 180 stupňů dvě hodiny.bazant_a.jpg

Není to sice recept žádné hoňo froňo ale chutná to eňo něňo!

Děkuji Mistru Vladimírovi za bezbřehou, neutuchající, nevyčerpatelnou, všeobjímající inspiraci.

Děkuji Mariánu Bérešovi za recept.

Děkuji kroupologii a kolegům za svoje životní naplnění. Konečně je má práce i mým koníkem.

Děkuji kolegyni děkance Straussové za houbičky.

Děkuji dinosaurům, že byli mými předky.

František Josef Smutný-Dobrotivý v.r.

Autor: František Smutný | karma: 29.40 | přečteno: 1245 ×
Poslední články autora