Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Když vaří chlap, aneb Bažant na pivu a na houbách...

7. 02. 2014 8:22:22
Je pátek, pátek, pátek... Toď předzvěst volna a dobrého jídla svátek. Haha, rým. Tak si pojďme uvařit něco dobrého. Bažant je zdravá a dobrá věc. Zavedu Vás do mojí kuchyně a podělím se s Vámi o jeden můj neskutečně jednoduchý recept...

Toto je bažant. Z vašeho pohledu ten vlevo. Nebo možná jen obyčejný jestřáp. Nosný prvek.bazant11.jpg

Toto jsou bažanti. Jdou do boje. Afghá, jižní Lógar. Poznáte je podle hodinek a linie čelisti.bazanti13.jpg

Toto je Jakub Bažant. ČT4-Sport. Kdo neskáče, není Čech.bazant12.jpg

Toto je bažant. Ne každý ho zná. Já ho objevil nedávno při pobytu v sanatoriu.bazant14.jpg

Toto je pivo z Kauflu. S jemně kouřovým buketem, za dobrou cenu. Pitralon už bohužel nevedou.bazant_pivo.jpg

A poslední ingredience, houby. Já osobně preferuji ty červené a žluté, ale každý si může vybrat podle své chuti. Houbičky se pak krásně rozpečou a každý si nandá na talíř, kolik chce.1houbicky.jpg

Všechny složky dám mýma rukama do mojí trouby a peču při mojí teplotě 180 stupňů dvě hodiny.bazant_a.jpg

Není to sice recept žádné hoňo froňo ale chutná to eňo něňo!

Děkuji Mistru Vladimírovi za bezbřehou, neutuchající, nevyčerpatelnou, všeobjímající inspiraci.

Děkuji Mariánu Bérešovi za recept.

Děkuji kroupologii a kolegům za svoje životní naplnění. Konečně je má práce i mým koníkem.

Děkuji kolegyni děkance Straussové za houbičky.

Děkuji dinosaurům, že byli mými předky.

František Josef Smutný-Dobrotivý v.r.

Autor: František Smutný | pátek 7.2.2014 8:22 | karma článku: 28.97 | přečteno: 974x

Další články blogera

František Smutný

Je suis KROUPA

Má pocta Mistru Vladimírovi. My si jeho pověstný humor, romantickou duši, otevřené dopisy, erotické verše a skvělé vaření vzít nedáme.

14.1.2015 v 18:22 | Karma článku: 16.94 | Přečteno: 2248 | Diskuse

František Smutný

Měsíc se zbarvil krví a nebe se svinulo jako svitek pergamenu

Přiznávám se ke všemu. Nejsem František Smutný. Je to děsně napínavé. Více naleznete níže.

5.12.2014 v 12:24 | Karma článku: 10.97 | Přečteno: 860 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Zuzana Zajícová

Divoké letní noci a taky pěkná divočina ve dne

Horké letní ráno. Sobota v červenci. Na klice nám visela igelitka plná tvrdého chleba. Dřív jsme je dávali sousedovic koním, ale poslední dobou máme zajímavější strávníky.

26.6.2017 v 10:46 | Karma článku: 13.93 | Přečteno: 449 | Diskuse

Helena Vlachová

Když škola bývala školou

Zdálo se mi o zástupci školy. O mém prvním zástupci školy, od něhož jsem se tolik naučila. Vynikal přísností a nekompromisností a já jsem mu za to po celý život vděčná.

26.6.2017 v 10:16 | Karma článku: 23.25 | Přečteno: 586 | Diskuse

Jan Tichý

No jo, Pražáci…

...povzdechl si policista na obvodním oddělení v malém městě, když vyslýchal jako svědka mého syna, kterému v Praze ukradli peněženku s doklady.

26.6.2017 v 9:31 | Karma článku: 15.38 | Přečteno: 845 | Diskuse

Jiří Havlíček

Bismarckovský model zdravotnictví v Čechách

Proč se u nás tento skvělý model zdravotnictví, stal zdrojem obživy pro různé typy hladojedů a obchodníků, kteří kupčí z našim zdravím??? Jak je možné, že pojišťovny a farmaceutické společnosti na nás tím to způsobem parazitují??

26.6.2017 v 4:36 | Karma článku: 15.50 | Přečteno: 340 | Diskuse

Miroslava Pokorná

Poezie v kuchyni

Některé mé kuchařky jsou notně staré. Když říkám notně, tak třeba z roku 1944. Namátkou: Tajemství malochovatelské kuchyně, podle které jsem kdysi připravovala králíka tak, aby nesmrděl.Knížky o koření a bylinkách. Jídla ze soji

26.6.2017 v 1:29 | Karma článku: 4.24 | Přečteno: 105 |
Počet článků 21 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3124
Obyčejný chlap, "kamioňák", jsem týden pryč a týden doma. Mám zahrádku, políčko, lesíček, ženu, psa a kocoura. Děkan Fakulty všeobecné kroupologie.


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.